Wie is Machteld?

Hoi! Mijn naam is Machteld en ben geboren op 12 juni 1988. Op het moment van schrijven ben ik dus 31 jaar 😉
Ik woon in Ede samen met mijn man Dennis, onze dochter Zoë en twee katten Ivy en Jay. Dennis en ik zijn samen sinds 25 maart 2008 en we zijn getrouwd op 8 september 2015. In datzelfde jaar verhuisde wij naar een koopwoning, studeerde ik af bij de kunstacademie en begon ik met mijn eigen bedrijf Made Creatives. Je kan je voorstellen dat dat nogal een drukke tijd was met allemaal spannende ontwikkelingen.

Opleidingen

Maar laat ik even wat eerder beginnen. Ik ben altijd een meisje geweest die veel tekende en knutselde. Het was mijn kinderdroom om naar de kunstacademie te gaan. Toch ben ik die droom een tijdje uit het oog verloren tijdens mijn tienertijd. Na de middelbare school heb ik gekozen voor de opleiding “Onderwijsassistent”. Tijdens mijn laatste jaar kwam ik langzaam tot het besef dat ik mijn creatieve kant niet genoeg kon gebruiken en ben na het behalen van mijn diploma een heel andere richting opgegaan. Ik koos voor de opleiding “Make-up & Hair Artist” in Arnhem. Dat kwam voor veel mensen onverwacht, maar ik heb nergens spijt van. Oké, ik ben waarschijnlijk de slechtste Hair Artist die ooit van de opleiding af kwam, maar andere onderdelen vond ik fantastisch. Zo vond ik vooral Special Make-up Effects en Bodypaint erg leuk. Door deze opleiding kwam ik weer op plekken waar ik nooit had gedacht dat ik zou komen: ik heb stage gelopen bij professioneel en amateurtheater, straattheater, ateliers, de Efteling, fotoshoots en ga zo maar door.
Tijdens deze opleiding kwam mijn oude kinderdroom weer terug: naar de kunstacademie! Tijdens mijn afstudeerjaar ben ik begonnen met de vooropleiding van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en meteen wist ik dat ik daar thuis hoorde. Vanuit de vooropleiding werd ik aangenomen bij de opleiding “Docent Beeldende Kunst & Vormgeving” en in 2011 begon ik daar mee.

De start van Made Creatives

Het onderwijsgedeelte kwam ook weer terug in combinatie met mijn artistieke kant. Perfect, dus! Tijdens mijn ArtEZ tijd leerde ik over mijn creatieve en kunstzinnige kant, maar ook over mijzelf (en mijn grenzen) en over ondernemen. Na mijn eindexamen (die ik heb afgesloten met een 9 voor mijn stage bij het Kröller-Müller Museum, een 8 voor mijn scriptie en een 8 voor mijn beeldend examen), begon ik mijn eigen bedrijf. Als een echte creatieve ondernemer bakte ik er niet zoveel van in het begin. Maar met de hulp en steun van mijn omgeving en professionals leerde ik ook mijn zakelijke kant kennen. Ik zal nog altijd niet zeggen dat ik er bijzonder goed in ben (administratie, bah… Belastingaangifte? Hou maar op), maar ik blijf er in groeien.

Ik heb ondertussen regelmatig opdrachten bij Atelier Kevin van den Bergh, B Academy en Rijn IJssel Arnhem. Bij Atelier Kevin van den Bergh maken we Special Make-up Effects voor televisie, film en theater. Het is een heerlijke plek met creatieve professionals zoals ik en we maken mooie dingen. Zo werken we o.a. voor de TV Kantine, The story of my life, de typetjes van Wendy van Dijk, Studio 100 en ga zo maar door.
Bij B Academy geef ik les in Special Make-up Effects en bij Rijn IJssel geef ik af en toe gespecialiseerde lessen en neem ik examens af.  

De andere kant van mijn bedrijf is gaan groeien toen ik zelf ook begon te groeien. Tijdens de zwangerschap van mijn dochter Zoë kreeg ik ideeën om mijn zwangerschap vast te leggen en ook na de geboorte.
Zoë is op 10 november 2016 geboren en sindsdien maak ik mooie en unieke dingen voor zwangere dames en jonge ouders.

Op dit moment verwachten Dennis en ik onze tweede dochter, dus we zitten in precies hetzelfde schuitje als jullie. Hard aan het verbouwen en voorbereiden, terwijl het gewone leven ook nog door gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.