Première Torpedo

Zoals jullie weten maak ik bellypaints, herinneringsdoosjes, geboorteborden en lifecasts. Kortom, ik deal heel veel met aankomende ouders die meestal (en soms ook niet en dat is ook oké) op een roze wolk bivakkeren. Baby’s, mooie momentjes, hormonen, leuke en soms verdrietige verhalen, maar vooral Heel Veel Zoet. En ik vind het heerlijk. Fijn om al die liefde te zien en te mogen delen. Maar alleen maar zoetigheid is niet goed voor een mens… en dus heb ik ook een tegenhanger in mijn leven. Van babyroze en blauw naar bloed en pus.

De andere kant van mijn werk

Ik werk ook (als ZZP’er) voor Atelier Kevin van den Bergh en daar is het niet alleen maar zoet. Echt niet vooral. Atelier Kevin van den Bergh is gespecialiseerd als Special Make-up Effects Artist (SFX). Dit is mijn andere specialisatie en ook eentje die ik met veel liefde uitoefen. Sinds januari 2016 ben ik weer bij Kevin aan de slag op regelmatige basis. Kevin maakt protheses voor tv, theater en film. Zo heb ik mee mogen werken aan de TV Kantine, The Story of my Life en nog vele andere projecten. Het is een super uitdagend vak met een zeer technische kant (je moet honderden materialen, producten en technieken kennen) en een creatieve kant met sculpten en painten (en soms ook creatieve oplossingen 😉 ). Nog steeds leer ik elke keer meer bij en moet ik soms uit mijn eigen comfortzone stappen. Dat is goed, want zo groei je als artist en als persoon.

Blood and gore

Nu hebben we iets bijzonders gepland: een première van de Belgische film Torpedo waaraan wij in zomer 2018 hebben gewerkt. Dat was voor mij bijzonder, want ik mocht mee naar set (hoe cool!?) en het effect dat we moesten maken was technisch een vette uitdaging. De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in een onderzeeër. Ons effect was dat iemands benen waren verbrijzelt en dat die er af gezet moesten worden. Ik zal niet al onze geheimen verklappen om de movie magic te bewaren, maar wij hebben dus een been moeten maken die tijdens de scene doorgezaagd werd. We moesten denken aan de botten en alle aderen die daar normaal zitten en zo gingen we aan de slag met een ontwerp. Al het ontwerpen, afgieten (dank je wel, Dennis, voor het gebruik van je been), sculpten, mallen, gieten, painten en beenharen aanbrengen werd op het atelier gedaan. Uiteindelijk zat ik op de dag zelf onder een ieniemienie tafeltje met een bloedpomp in een piepkleine ruimte omgeven door acteurs. Ik heb liters bloed en appelsap over mee heen gekregen. Het was een bijzondere ervaring.

Nu dan eindelijk is de film uit en we werden uitgenodigd voor de première in Antwerpen. Ik was eerst aan het twijfelen (zo ver weg, zo laat terug en Zoë dan?), maar ik ben blij dat we zijn gegaan. We mochten over de rode loper en we zaten in een gigantische zaal met de cast en crew. Misschien is het genre niet helemaal mijn ding, maar er zaten ook luchtige stukjes in. En mijn naam stond op de aftiteling!

Dit is de andere kant van mijn bedrijf en af en toe zal ik ook leuke gebeurtenissen uit die wereld met jullie delen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.