Halloween

Halloween is altijd een dankbare tijd voor een make-up artist en zeker voor Special Effecten. Het is alleen niet echt een goed ontwerp voor bellypaints of zoiets. Toch had ik een idee: ik zou heel graag een keer op een sugarskull geïnspireerd ontwerp maken. Natuurlijk kwam er niemand langs die heel graag zo’n soort paint wilde, dus ik plaatste een oproep voor een model. Eén of twee keer in het jaar doe ik dat: ik zoek dan zwangere dames die een gratis bellypaint willen in ruil dat ze dan tegemoet zien in mijn ontwerp wensen. In deze paints daag ik mezelf altijd uit om iets moeilijks te maken of sneller dan normaal te zijn. Zo word ik beter als artist, maar het is ook een mooie uitbreiding voor mijn portfolio.  

Het ontwerp

Deze keer ging ik voor een halve bodypaint. Niet alleen de buik zou ik gaan beschilderen, maar ook de armen en gezicht. Het moest Halloween-achtig worden, maar ook leuk, grappig en lief. Tenslotte wilde ik niet voor horror gaan. Dit was wel een zeer specifiek ontwerp en op hoop van zegen plaatste ik mijn oproep. Om me heen vroegen mensen aan me of iemand dit überhaupt wel wilde, maar uiteindelijk had ik zelfs meerdere dames. Via loting heb ik bepaald wie het zou worden, want kiezen is echt onmogelijk.

Het leven vieren

En ik had het echt getroffen met mijn model. Melanie was lief en geduldig (dat moest ook wel, want ze moest langer zitten dan gemiddeld) en we konden goed praten. Het is voor mij net zo belangrijk om een fijne ervaring te hebben tijdens de paint. We hadden wel wat raakvlakken en daar konden we het goed over hebben. Een bellypaint gaat niet alleen om het eindresultaat, maar ook om het maken van een moment.

Het zou niet bij Melanie opkomen om een bellypaint te laten maken. Ze vond het te zoet voor zichzelf, maar toen deze kans langs kwam, kon ze hem niet laten liggen. Zo zie je maar dat een bellypaint ook stoer kan zijn of uitdagend of anders. Gek genoeg vierden we met een Halloween paint het leven. Een sugarskull komt oorspronkelijk uit de Mexicaanse traditie Dia de Muertos, de Dag van de Doden. Het is een feest- en herdenkingsdag. We herdachten gebeurtenissen uit het verleden en keken vooruit naar een toekomst vol leven. En dat is toch prachtig?!

Oefening voor de sugarskull, maar uiteindelijk is het helemaal anders geworden.
Zo werkt dat met creatieve processen.

2 reacties op “Halloween

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.