B Academy

Soms krijg je onverwachte cadeautjes in je schoot geworpen en als dat gebeurt doe je er alles aan om dat vast te houden. Of eigenlijk is het een kwestie van hard werken en een beetje geluk hebben. En als je dan dat geluk hebt, er weer heel hard voor werken. Zo is werken bij B Academy voor mij ontstaan.

B Academy is een particuliere make-up opleiding in Amsterdam, Eindhoven en binnenkort ook Arnhem. Zij richten zich vooral op fashion make-up. Binnen deze opleiding krijgen de studenten ook een basiscursus Special Make-up Effects. Kevin gaf deze lessen en vroeg me in het najaar van 2017 of ik twee lessen van hem wilde overnemen in Amsterdam.

Lesgeven

Nu ben ik afgestudeerd als Docent Beeldende Kunst & Vormgeving aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Daarna heb ik deze vakken (kunst, creativiteit en make-up) met elkaar vermengt in mijn bedrijf. Ik word er heel blij van om zelf de kunstenaar te zijn en dingen te maken, maar ik ben ook een docent. Lesgeven is ook een vak op zichzelf en eentje waar je ook heel veel leert over jezelf, je medemens en je eigen vaardigheden. In ga graag in gesprek met mijn studenten en ik probeer hen te inspireren, maar zij inspireren mij ook. Ook is het heel anders om handelingen die voor jou heel normaal zijn, te moeten uitleggen. Soms sta je echt stil bij je eigen rituelen en denk je:” Tja, waarom doe ik het eigenlijk op deze manier?”. Dat komt dan door de studenten en hun vragen. Ze houden je scherp.

Soms lopen dingen gewoon een beetje anders…

Bij de eerste les was er sprake van een kleine miscommunicatie en moest ik een andere les geven die ik totaal niet had voorbereid (laat staan dat ik de juiste materialen mee had). Heel eerlijk, ik heb me met een pokerface door die les heen geslagen en stiekem stond ik te trillen op mijn benen. Maar het heeft me wel deze fantastische klus opgeleverd. Juist mijn vermogen om aan te passen en te dealen met zo’n situatie maakte indruk (ze hebben me gelukkig niet horen schelden in mijn hoofd).

Ondertussen geven Kevin en ik allebei de helft van de lessen. Het zijn drie klassen en mogelijk worden het er volgend schooljaar vier klassen. In deze lessenreeks van 11 lessen van een hele dag leren ze een lifecasten, boetseren, een basismal vervaardigen en een prothese gieten, plakken en kleuren. Ze krijgen ook les in kaalkop plakken, verouderen, wonden maken en uiteindelijk een volledige make-up met een prothese.

De rest van dit schooljaar

Zij zijn gelukkig ook heel flexibel en meedenkend. Normaal zijn deze lessen verdeeld tussen december en juni. Echter ben ik dit schooljaar natuurlijk met zwangerschapsverlof van december t/m maart. We konden twee lessen van de Amsterdam klassen al in november plannen en de rest is gepland na mijn verlof. Super fijn dat het zo opgelost kon worden.

Afgelopen twee weken ben ik bezig geweest met mijn nieuwe studenten met hun gezicht lifecasten, gipsen en afwerken. Dat was lichamelijk wel zwaar, maar gelukkig had ik twee super getalenteerde en lieve assistenten. Een top begin van dit schooljaar dus, al ga ik er dus nu alweer vier maanden tussenuit 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.