De buiken van Renske

Mijn hoofd draait soms om van alle nieuwe ideeën die ik heb en dit was er ook weer zo eentje. Ik maak namelijk liefcasts van zwangere buiken. Ik maak die op zo’n manier dat je alle details, van huidstructuur tot de navel, er prachtig in ziet. Toch kreeg ik vaak de vraag om het afgietsel te versieren met mozaïek of te schilderen. En eigenlijk vind ik dat zonde, want dan zie je niks meer van die prachtige details. Daarnaast duurt het afgieten zelf maar kort (tussen de 10 en 15 minuten), maar de nabewerking voor mij duurt erg lang en de materialen die ik gebruik zijn prijzig. Al met al werd het een lang en duur proces om het op die manier te doen.

Veiligheid

Je kan dus nu kiezen uit twee opties: 1) afgieten met alginaat voor prachtige details en uiteindelijk een beeld in gips of polyurethaanhars (ook iets nieuws, dat is veel duurzamer dan gips en je kan er van alles mee met de kleuren. Daarover later meer 😊). Of 2) afgieten met gipsverband voor een goedkoop afgietsel die ik prachtig na bewerk hoe jij wilt. Nu moet je niet denken dat ik het me er makkelijk van af maak met gipsverband, maar het heeft een aantal voordelen: het afgietproces en de materialen zijn goedkoper en dus betaal je vooral voor mijn uren die ik er in stop om het te versieren; het afgietsel is lichter en dus makkelijk op te hangen e.d.; en je kan er nog alle kanten mee op. Daarnaast waak ik er nog steeds voor dat ik altijd de beste materialen gebruik en het beste doe voor moeder en kind. Ik heb een manier bedacht waardoor het gipsverband nooit rechtstreeks op de huid gaat. Gipsverband droogt de huid erg uit en daarnaast is het uitharden een chemisch proces die dan plaats vind op je buik. Ik ben dan ook zeker niet fan van alle DIY setjes die rond zwerven op internet. Kies voor veiligheid en laat het door een professional doen. Je kan te veel filmpjes op Youtube vinden waar het mis gaat.

Buik met kant

Maar voordat ik dit wil aanbieden wilde ik het eerst uitproberen. Ik vond een gewillig slachtoffer in Renske. Ik heb in totaal vier afgietsels gemaakt van haar buik en borsten. Dat kon lekker bij jaar thuis. Waarom vier buiken? Zodat ik kon experimenteren en oefenen. Hoe krijgen andere artists die buiken zo mooi glad en wat werkt voor mij? Ik had al wel inspiratievoorbeelden opgezocht en ik wilde heel graag een buik met kant versieren. Ik heb zo’n plezier gehad om die buik te maken en ik vind het resultaat ook heel erg mooi geworden! Ik hoop dat ik in de toekomst nog vaak van zulke buiken mag gaan maken.

Beschilderde buik naar het geboortekaartje

De tweede buik die ik heb versierd heb ik speciaal voor Renske gedaan. Ze was zo lief om zo vaak model te staan, dus ik heb haar een versierde buik als kraamcadeau gegeven. Ik heb hem beschilderd naar hun geboortekaartje en wat is die leuk en schattig geworden!

Nu heb ik nog twee buiken over. Eentje wilde ik gaan mozaïeken en de ander ook beschilderen met een ander ontwerp. Maar dat komt allemaal na mijn verlof. Wordt dus vervolgd!

Buik met kant
Beschilderde buik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.