Geboortebord Noémi

Veel mensen denken bij een geboortebord aan zo’n bord in de tuin als de baby net is geboren, maar dat is niet helemaal wat ik er bij zie. Ik schilder kleine bordjes voor bij je in huis om één van de belangrijkste momenten op een mooie manier vast te leggen. Ze kunnen worden opgehangen of in een vitrinekast gezet. Als basis gebruik ik mooie stukken hout. Het liefst een plakje van een boomstam waar de bast nog aan zit. Ik houd van het contrast tussen het robuuste van de bast en het lieflijke van wat ik er op schilder. Ik heb deze stukken in verschillende maten en vormen.

Maar hoe gaat het dan in zijn werk?

Ik gebruik de dingen die ook op het geboortekaartje staan. Het mooie daarvan is dat je dus ook nog een jaar (of langer) na de geboorte een geboortebord kan laten maken. Ik overleg met je wat jouw wensen zijn, want het is mijn doel om voor iedereen iets persoonlijks en unieks te maken. Tot nu toe heb ik vooral met teksten gewerkt, zoals de naam, de geboortedatum, tijdstip, gewicht, lengte en soms een versje. Maar ik zou het bordje ook kunnen beschilderen aan de hand van het geboortekaartje of een andere leuke illustratie. The sky is the limit! Ik sta open voor al jouw ideeën en wensen.

Rik en Marlies

In september 2018 werd ik benaderd om een doosje te schilderen voor de bruiloft van Rik en Marlies. Dat doe ik normaal nooit, maar waarom niet?! Het ging om een ringendoosje dat het bruidsmeisje dan naar voren zou brengen. Ze wilde graag hun namen en hun trouwdatum. Het doosje werd door Rik zelf gemaakt en ik heb hem dus beschilderd.

Noémi

Op 13 juli werd hun dochter geboren, Noémi en ik heb een bijpassend bordje voor ze geschilderd. Ik koos voor dezelfde lettertypes, zodat het een mooi geheel zou vormen met hun ringendoosje. Het bordje is eenvoudig, maar lief geworden. Als een leuk detail heb ik een klein hartje uit het bordje gezaagd. En dat kan al genoeg zijn, puur en zacht. Net zoals een klein meisje die net haar leven begint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *