Herinneringsdoosje Nikola

Wat is er nu mooier om alle kleine voorwerpen van de babytijd bij elkaar te bewaren? En dan het liefst natuurlijk in een mooi doosje. Als de kinderen ouder zijn, kunnen ze het doosje openmaken als een klein schatkistje vol schatten van hun babytijd. Ik heb zelf ook een doosje voor Zoë gemaakt (en straks natuurlijk ook voor Liv). Daarin zit: een fotoboekje met de eerste foto’s, een lokje haar, haar eerste pakje, een armbandje, haar geboortekaartje, de echo’s en lifecasts van haar handje en voetje (pro-tip van mij 😉). Er kan van alles in en jullie hebben daar vast ook al ideeën over. De echte emotionele waarde zit natuurlijk in het doosje, maar waarom zou je de verpakking daarvan niet zo mooi mogelijk maken? Ik heb verschillende soorten doosjes (vierkant, rechthoek, hartvormig en verschillende maten) van goede kwaliteit die ik met veel plezier voor je beschilder. Vaak doe ik dat naar aanleiding van het geboortekaartje, maar ik sta voor alle ideeën open.

Levensboom

Zo ook bij het herinneringsdoosje die ik voor Nikola heb geschilderd. Paula, zijn moeder, vroeg of ik iets kon maken geïnspireerd op de levensboom. Ze houdt van de symboliek van de levensboom: geworteld in de aarde, maar groeiend naar het licht. Sterk, puur en prachtig. Dat is toch ook een prachtige wens om mee te geven aan je langverwachte kindje! Net als een boom krijg je in je leven te maken met verschillende seizoenen: nieuw begin zoals de lente; groei zoals in de zomer; herfststormen; of momenten van rust tot je er weer klaar voor bent zoals de winter. Goed geworteld sta je sterk en alle seizoenen vormen je tot wie je bent.

Er stond geen levensboom op het kaartje van Nikola, dus ik ben op zoek gegaan naar inspiratievoorbeelden en ik heb ontwerpen gemaakt. Uiteindelijk hebben we samen een ontwerp gekozen. De kleuren heb ik wel weer gekozen op basis van het geboortekaartje.

Zo zie je maar dat er ontzettend veel mogelijk is om iets passend en persoonlijk te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *