Tips om je zwangerschap en/of de geboorte van je kindje mooi vast te leggen tijdens de Corona Crisis

Je zwangerschap en de geboorte van je kindje zijn zulke bijzondere momenten. En normaal zou je dat mooi vieren met een fotoshoot, een bellypaint of honderd manieren. En dan gebeurt er dit: een wereldwijde pandemie. Je maakt je zorgen om je gezin, jezelf en je mooie baby. Er is nog zoveel onduidelijk en de één zegt dit en de ander zegt dat. Alles wordt afgezegd, inclusief al jouw afspraken om je zwangerschap vast te leggen. Maar dit moment komt nooit meer terug. Je kan dit niet uitstellen.

Daarom ben ik aan de slag gegaan om de leukste ideeën te vinden om toch dit moment vast te kunnen leggen. Ondertussen bied ik ook wat leuke dingen aan op mijn site. Zoals een DIY gipsafdruk set voor je zwangere buik. Bij mijn pakket deel ik met liefde al mijn kennis voor het mooiste resultaat en ook de beste materialen. Ik heb ook een leuke actie om die afdrukken mooi te versieren. Dat is toch een prachtig alternatief voor een bellypaint? En deze afdruk heb je voor eeuwig!

Op de site vind je bovendien ook gratis (K)Raamkaartjes, zodat je toch van mooie woorden kunt genieten van je geliefden. En geboorteborden en herinneringsdoosjes kunnen gelukkig nog wel. Kortom, snuffel lekker rond op mijn site.Maar er zijn ook nog andere ideeën, die niks (of weinig) kosten. Dat vind ik ook leuk om te delen:

 1. Maak elke week een groeifoto van je buik of van je baby. Superleuk voor later!
 2. Maak een emailadres aan voor je baby. Stuur daar leuke foto’s en verhaaltjes naar toe en geef ze het wachtwoord op hun 16e/18e/21e verjaardag.
 3. Er is ook een superleuk boekje in de omloop: Brieven aan mijn baby. Met dat boekje kan je echte brieven schrijven en verzegelen.
 4. Als je al een ouder kindje hebt: koop een setje met schmink (grimas is een goedkoop merk en erg kindvriendelijk) en laat je kindje een bellypaint maken.
 5. Vraag je familie en vrienden om een filmpje te maken met leuke en lieve woorden en/of grappige verhalen voor jou en je baby. Zet de filmpjes achter elkaar.
 6. Maak een dagboek.
 7. Plan alvast een feest voor als deze sh*t tijd voorbij is.

Lieve dames, heel veel sterkte en succes de komende tijd. Je bent sterk genoeg om dit aan te kunnen en onthoud: alles gaat voorbij. Dit dus ook. Wees lief voor jezelf.

Stay strong and healthy!

2 reacties op “Tips om je zwangerschap en/of de geboorte van je kindje mooi vast te leggen tijdens de Corona Crisis

 1. Saskia zegt:

  Leuke tips voor het vastleggen van de zwangerschap en geboorte. Nou zat ik zelf niet direct aan een bellypaint te denken. Dat is meer iets voor mijn vriendin. Wij beleven onze zwangerschap samen. Ikzelf ben meer van dat boekje: brieven aan mijn baby. Een filmpje maken is tegenwoordig ook erg makkelijk.

  • Machteld zegt:

   Een bellypaint moet ook echt bij je passen 😉
   Mooi dat jullie het zo samen beleven en zo hoort het ook. Een kindje verwacht je samen.
   Geniet er van beiden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.