Moedermelk hangers

In de zomer van 2020 werd ik gevraagd of ik misschien een moedermelkhanger kon maken. Ik had daar nog nooit van gehoord, dus er volgde eerst een intensieve Google-ronde. Mijn eerste instinct was om te zeggen dat ik niet kon, maar toen ik er werd verder over nadacht kreeg ik al ideeën over hoe ik dat kon aanpakken. Eigenlijk is een combinatie van alle technische kennis die ik al heb opgedaan als Special Make-up Effects Artist. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar er is heel veel overlap.

Bij die eerste hanger kreeg ik ontzettend veel mooie reacties. Ik heb het op dat moment maar even laten zitten. Ik legde een afgekeurde hanger in de zon in mijn atelier. Een half jaar later was die nog steeds prachtig. We zaten op dat moment in de lockdown en ik mocht veel van mijn diensten niet uitvoeren. MAAR… dat zou ik wel mogen maken. Dat bracht me dus op ideeën. Ik plaatste een oproep op social media in de veronderstelling dat ik misschien drie mensen kon blij maken. De respons was overweldigend: ik had dertig reacties.

Leerproces

Ik had al wat voorbereidend werk gedaan natuurlijk. Ik had een aantal voorbeeldvormen gegoten en mallen gemaakt. Maar door de gesprekken met de dames kreeg ik zoveel input en nieuwe ideeën. En ook andere wensen dan wat ik al had voorbereid. Super inspirerend en uitdagend. Ik heb ook fouten gemaakt met hangers. Sommige hangers heb ik vier keer moeten gieten of meer. Soms kwamen de fouten bij iemand terecht, maar ik ben altijd bereid om dingen opnieuw te maken en te verbeteren.

Het proces

Ik begin met een vrijblijvend gesprek. Daarin kan ik verschillende voorbeelden van vormen, kleuren en decoratiemogelijkheden laten zien. We bespreken ook al jouw wensen in dat gesprek. Je bent dan nog niks verplicht aan mij. Natuurlijk wil ik dolgraag voor je aan de slag, maar ik begrijp ook dat je misschien nog verder wilt kijken. Laat me dat gerust weten, ik beloof je dat ik dan niet zal bijten 😉.
Het is belangrijk om te weten dat ik geen goudsmid of zoiets dergelijks ben. Ik kan niet een moedermelksieraad vatten in goud of zilver.
Na het gesprek laat je me weten of je verder wilt. Dat mag ook na een paar dagen bedenktijd.

De moedermelk

Wat ik dan nog nodig heb is de moedermelk. Ik heb maar een beetje nodig, tussen de 20 en 50 ml. Dat mag verse melk zijn, maar ook melk uit de vriezer. Dat maakt geen verschil. Ik vries de melk thuis ook weer in als ik niet meteen aan de slag kan voor je. De melk kan je langs brengen of opsturen via de post.

De mogelijkheden

Ik heb een aantal vormen gemaakt als opties, maar als je nog andere wensen hebt kan je dat altijd bespreken. Zo heb ik ook een set oorbellen gemaakt of een bedel voor een armband (geen Pandora armband). Dus voor ieder wat wils. Ik vind het verder ook heel leuk om met kleuren te werken. Zo kan de achterkant een andere kleur zijn dan de kleur van de melk of er zit een swirl in van een bepaalde kleur. Ik werk ook veel met bladgoud/zilver/rosé goud. Dat kan ook nog gecombineerd worden met kleur. De kleur van de melk blijft altijd de basis en die kan per hanger ook verschillen.

Dus stuur me gerust een berichtje of mailtje als je meer wilt weten 😊

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.