FAQ

Over bellypaints

De antwoorden op al je vragen! Over bellypaints en lifecasts dan, voor de rest modder ik ook maar wat aan, net zoals jullie 😉
Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur mij dan even een berichtje! 

ussen de zesde en de achtste maand zwangerschap is een bellypaint het mooist. Je hebt natuurlijk wel een bolle buik nodig. De negende maand kan natuurlijk ook, maar je moet je wel goed voelen. Daarnaast is de negende maand met de planning iets meer risico.

Een bellypaint duurt gemiddeld tussen de anderhalf en twee uur. Als het ontwerp heel complex is of je hebt gekozen voor een realistische dierenpaint, kan de paint langer duren. Je kan mij gerust vragen naar een schatting van de tijd.

Ja, de materialen die ik gebruik zijn van hoogwaardige kwaliteit en op waterbasis. Jij en het kindje in je buik zijn 100% veilig.

In principe tot je gaat douchen. Als het heel warm is echter, kan het zijn dat hij al eerder uit loopt door zweten. Je kan de paint fixeren met haarlak, maar als je nog een afdruk wilt maken, is dat niet handig.

Jazeker, je kan een bon bestellen via het contactformulier.

Een bellypaint kan plaats vinden in mijn atelier in Ede of bij jou op locatie. In mijn atelier staat een fijne stoel waar je comfortabel in kan zitten. Ik heb daar ook mooie effen fotoachtergronden (wit, blauw, roze en zwart) voor een strakke foto achteraf.

Ik kan ook naar jou toe komen en fijn in de comfort van je eigen huis de paint krijgen. Voor de foto’s zoeken we de mooiste plek daar uit. Je hoeft geen speciale spullen te hebben, ik neem alles mee wat er nodig is. Reiskosten (buiten Ede) en eventuele parkeerkosten zijn niet inbegrepen bij de prijs. Reiskosten zijn €0,32 per km.

Bij een bellypaint pakket gaan we eerst het gesprek aan. Dat kan via mail of telefonisch. Daarin bespreken we jouw wensen en ideeën. Daarmee ga ik aan de slag met het tekenen van een ontwerp. De tekening laat ik aan jou zien en daar mag je feedback op geven. Ik verander de tekening en vervolgens schilder ik hem. De kleuren zijn een indicatie, want voor de ontwerpen gebruik ik aquarelverf en voor de paint een goede kwaliteit schmink. Het ziet er op papier dus iets anders uit dan op je huid.

Je ontvangt een PDF met tips om het hele plaatje prachtig te krijgen. Die tips gaan over kleding, sieraden e.d.

De paint vindt plaats waar wij hebben afgesproken: bij mij in mijn atelier of bij jou thuis. Tijdens de paint kan je vooral zitten. Af en toe wisselen we staan en zitten af. Om het ontwerp goed op je buik te krijgen, is het het mooiste als je staat. Daarna kan je weer zitten. Je kan gewoon aangeven als je wilt staan/zitten/pauze. Ik kan elk moment stoppen als dat nodig is.

Achteraf maken we foto’s. Eventueel mogen daar ook je partner en/of kinderen bij aanwezig zijn. Zo maak je nog één mooie gezinsfoto voordat de kleine komt. Tenslotte horen zij er ook helemaal bij!

De mooiste foto’s bewerk ik na en je krijgt 10 foto’s op hoge resolutie digitaal thuis gestuurd.

Ik maak een afdruk van de paint op een hydrofiele doek. Die kan je mooi bewaren in een lijstje of in een herinneringendoos. Leuk voor later!

Bij een losse bellypaint kom je bij mij op mijn atelier in Ede. Van te voren maken wij afspraken via de mail en je ontvangt een PDF met tips om het hele plaatje prachtig te krijgen. Die tips gaan over kleding, sieraden e.d.

Je hebt je ideeën / wensen / inspiratievoorbeelden voor een bellypaint meegenomen. Ik maak daar op dat moment een ontwerp meteen op je buik. Je mag ook uit mijn ontwerpenboek een ontwerp kiezen en die customizen.

Tijdens de paint kan je vooral zitten. Af en toe wisselen we staan en zitten af. Om het ontwerp goed op je buik te krijgen, is het het mooiste als je staat. Daarna kan je weer zitten. Je kan gewoon aangeven als je wilt staan/zitten/pauze. Ik kan elk moment stoppen als dat nodig is.

Achteraf maken we foto’s. De mooiste foto’s bewerk ik na en je krijgt 3 foto’s op hoge resolutie digitaal thuis gestuurd.

Ja, dat is mogelijk. Zolang de contactberoepen mogen werken, mag ik ook bellypaints te zetten. Ik volg daarin de richtlijnen voor de kappers.
Wel moeten wij beide gezond zijn. Vlak voor de afspraak checken we nog of wij beide geen klachten of symptomen hebben. Als dat wel het geval is, verzetten of annuleren we de afspraak. Dat kan natuurlijk kosteloos.

Ik draag handschoenen en indien gewenst een mondkapje tijdens het painten. Als je bij mij in mijn atelier komt, loop je achterom om meteen in mijn atelier te komen. Zo verminderen we jouw contact met mijn gezin. De wc is wel in huis, dus dat moeten we gewoon slim aanpakken als je moet plassen.
Als je met je partner en/of kinderen op de foto wilt, komen zij later op het moment van de foto. Ze kunnen helaas momenteel niet bij de paint zelf zijn.
Als ik bij jou thuis ben, is dat natuurlijk een ander verhaal. Zo lang we de anderhalve meter afstand maar waarborgen tussen mij en de rest van je gezin.

Zitten en liggen is beide een optie. Liggen kan niet in mijn atelier, maar dan zouden we even ergens naar toe moeten gaan. Bij jou thuis kan dat natuurlijk wel heel makkelijk.
Zitten heeft mijn voorkeur. Ik heb een hele fijne relaxstoel waar je fijn in kan zitten. We wisselen soms af met even staan. Vooral in het begin is staan fijn, zodat de compositie mooi op de buik komt.

Pauze houden is natuurlijk geen probleem. Geef het gewoon aan en we kunnen elk moment even stoppen voor eten/drinken/wc/iets anders.

Vaak zijn effen (zonder printjes) kleding in neutrale kleuren het mooist. Zwart, wit of grijs doen het altijd goed. Soms kan een kleur ook heel mooi zijn, zolang het maar bij de paint past. Dit kunnen we natuurlijk overleggen.

Denk er vooral aan dat je geen jurkje aantrekt. Een rokje kan wel.

Warm water en zeep werkt het allerbeste. Onder de douche met een blok zeep en een washandjes werkt heel goed. Ik gebruik schmink van een goede kwaliteit en een hoge pigmentatie. Daardoor kan het zijn dat het bij sommige kleuren iets langer duurt voor het weg gaat. Dat is vooral bij de donkere kleuren, zoals zwart, donkerblauw en donkergroen. Bij een tweede keer wassen gaat weg. 

Ik maak foto’s en de mooiste krijg je op hoe resolutie digitaal gestuurd. Er zit geen watermerk op en je mag met die foto’s doen wat je wilt: op social media plaatsen, afdrukken op canvas of gebruiken voor het geboortekaartje en ga zo maar door. Ik zou het wel fijn vinden als je mij tagt/noemt op social media als de artist achter het werk en de foto.

Er is ook een mogelijkheid om de paint vast te leggen op doek. Die zit in een aantal pakketten. Het is mogelijk om een afdruk voor een meerprijs erbij te boeken.

Bij een bellypaint pakket ga ik aan de hand van jouw ideeën en wensen aan de slag met het maken van een ontwerp. Het mooiste hiervoor is dat je iets kiest wat voor jou van bijzondere betekenis is.  Je kan mij al je ideeën vertellen en inspiratiebeelden delen en daar maak ik een mooi ontwerp van. Je inspiratievoorbeelden hoeven geen afbeeldingen van bellypaints te zijn, maar kan ook een foto of illustratie zijn. Ik teken/schilder een ontwerp helemaal naar jouw wensen.

Bij een losse bellypaint en bij een babyshower kan je op de dag zelf je eigen ontwerp of ideeën voor een ontwerp meenemen. Ik ga daar meteen op de buik mee aan de slag. Ik heb ook een ontwerpenmap die ik constant blijf vernieuwen. Daar mag je ook een ontwerp uit kiezen. Deze ontwerpen mag je nog customizen door andere kleuren te kiezen, elementen uit verschillende ontwerpen samen te voegen of een tekst er bij te laten zetten.

Bij een babyshower pakket kom ik naar jou op de locatie waar het feestje gegeven wordt. Van te voren maken wij afspraken via de mail en je ontvangt een PDF met tips om klaar te leggen voor de dame in kwestie.

Omdat een babyshower vaak een verrassing is, is het lastig om een ontwerp van te voren te maken. Daarvoor heb ik een ontwerpenboek die ik doorlopend vernieuw. Daar mag ze dan zelf een ontwerp uit kiezen en die customizen.

Tijdens de paint kan je vooral zitten. Af en toe wisselen we staan en zitten af. Om het ontwerp goed op je buik te krijgen, is het het mooiste als je staat. Daarna kan je weer zitten. Je kan gewoon aangeven als je wilt staan/zitten/pauze. Ik kan elk moment stoppen als dat nodig is.

Achteraf maken we foto’s. De mooiste foto’s bewerk ik na en je krijgt 5 foto’s op hoge resolutie digitaal thuis gestuurd. Ik maak ook een foto met de hele groep en/of met andere samenstelling van mensen. Ik maak ook een afdruk van de paint op een hydrofiele doek. Die kan je mooi bewaren in een lijstje of in een herinneringendoos. Leuk voor later!

Over lifecasts

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur mij dan even een berichtje! 

Een lifecast is een afdruk van een lichaamsdeel. Met een lifecast krijg je een exacte replica van dat lichaamsdeel. Denk aan huidstructuur, poriën, nagels, rimpels en alle andere details zijn prachtig te zien.

Voor een lifecast gebruik ik alginaat. Dat is een product gemaakt van algen. Heel natuurlijk dus. Ik gebruik alleen alginaat van hoge kwaliteit en waar zo min mogelijk extra producten aan toegevoegd zijn, zoals menthol. Soms gebruik ik gispverband om een stevige kap te maken, maar deze zal nooit direct op de huid worden aangebracht.
Voor een zwangere buik afdruk kan het zijn dat ik alleen gipsverband gebruik (dat hebben we dan ook zo afgesproken), maar ook in die situatie krijg je nooit gipsverband direct op je huid.

Ja, absoluut! Het is 100% veilig voor moeder en kind. Ik gebruik alleen materialen van hoogstaande kwaliteit. De materialen die in contact komen met de huid zijn volledig natuurlijk. De kans op een allergische reactie is zo goed als uitgesloten. Tandartsen gebruiken dit materiaal ook voor tandafdrukken en kan dus zelfs zonder gevaar in je mond.

.

Voor een baby duurt een lifecast ongeveer 2 a 3 minuten. Ik heb speciaal voor baby’s een alginaat die snel uithard. Zo hoef je niet lang te zitten met je kindje. Daarnaast leng ik de alginaat aan met warm water, zodat het ook prettig aan voelt voor je kindje. Met de hele afspraak ben ik waarschijnlijk een uur bezig. Dat komt door het voorbereiden en het opruimen achteraf.

Het kan natuurlijk zijn dat je kindje een off day heeft. Ik heb wel wat tips om een hele jonge baby goed te bereiden (deze krijg je als een lifecast hebt geboekt), maar die werken ook niet allemaal bij een iets oudere baby. Ik vind het absoluut geen probleem om rustig te wachten tot de baby gekalmeerd is, lekker heeft gedronken of geslapen. We kunnen ook een ander moment afspreken als jij je daar beter bij voelt. We kunnen dat het beste op dat moment aanvoelen en bespreken.

Ja, het is absoluut veilig. Ik gebruik alleen materialen van hoogstaande kwaliteit. De materialen die in contact komen met de huid zijn volledig natuurlijk. De kans op een allergische reactie is zo goed als uitgesloten. Tandartsen gebruiken dit materiaal, dus het kan zelfs zonder gevaar in je mond.

De lifecast voor een handenbeeld duurt 6 a 10 minuten. De hele afspraak duurt ongeveer één tot anderhalf uur. In die tijd moet ik alles voorbereiden en achteraf opruimen. Ook oefenen we de handpositie en neem ik de tijd voor een duidelijke uitleg. Met kinderen laat ik ze kennis maken met het materiaal en ga ik ook heel rustig te werk. Ik zorg dat ze goed weten wat ik van de verwacht en oefen alles van te voren.

Voor een zwangere buik lifecast zijn er twee opties: met alginaat of met gipsverband. Bij beide opties duurt de lifecast zelf 12 a 15 minuten. De afspraak daarom heen wat langer, vanwege de voorbereidingen en het opruimen.

Het is fijn als we een plekje hebben waar we wat ruimte hebben. Ik neem zelf alles mee, waaronder ook plastic waarmee ik de vloer en meubels bescherm. Het enige wat ik van jou nodig heb is wat water. Het is wel fijn als je zorgt dat het lekker warm is, zeker met een baby.

Het proces is precies hetzelfde als met volwassenen, maar ik neem er meer tijd voor. Ik bespreek met de kinderen heel duidelijk wat we gaan doen en ik laat voorbeelden zien van wat het ongeveer gaat worden. Zo weten de kinderen waar we naar toe gaan werken. Ik laat ze ook kennis maken met het materiaal. Zo is het minder spannend als ze hun hele hand er in gaan steken. We nemen het hele proces door en we oefenen de handpositie. Ik probeer ze in elke stap te betrekken.

4 tot 6 weken na de lifecast ontvang je je beeld.

Ja, dat kan in de meeste gevallen wel. Dat ligt er vooral aan hoe druk ik het heb in die periode. Je kan het me altijd vragen. Als het echt een snelle levertijd heeft vraag ik een extra spoedtoeslag.

Ik gebruik ik een polyurethaan om het beeld mee te maken. Dat is sterker, lichter en duurzamer dan gips. Er is veel minder kans op beschadigingen. Daarnaast is een gipsen beeld kwetsbaar voor vocht. Een beeld in polyurethaan gaat je leven lang mee.

Ik neem de afgieting mee naar huis waar ik hem ingiet. Dat beeld werk ik af en daar maak ik een permanente mal van. Die mal giet ik in met polyurethaan. Dat wordt jouw beeld. Ik werk hem af tot ik de look heb die we hebben besproken. Ik seal het beeld met een transparante spray voor extra bescherming.

Een lifecast kan plaatsvinden bij mij op mijn atelier in Ede of bij jou thuis. Ik vind het geen probleem om te reizen. Ik vraag echter wel een kilometervergoeding en eventuele parkeerkosten vergoeding.
Met je kleine baby is het natuurlijk fijn om lekker thuis te kunnen blijven.

Ja, dat kan. Ik maak namelijk een permanente mal die geschikt is voor de polyurethaan. Ik kan dus het beeld meerdere keren gieten en elk van die keren kan je ook kiezen voor een andere look. Ik bewaar deze mallen ongeveer vijf jaar en dan doe ik ze weg (anders puilt mijn huis uit op een gegeven moment).

Dankzij het materiaal polyurethaan, dat transparant is, kan ik qua uiterlijk veel opties bieden. Bekijk alle mogelijkheden verder op mijn site.
Ik heb ook voorbeelden van verschillende kleuren en effecten. Deze laat ik ook zien tijdens de afspraak en zo kan je een keuze maken die bij jou past.

In de prijs zit een houten sokkel (een houten schijf met bast aan de zijranden) begrepen. Indien gewenst kan ik de naam en de datum er op schrijven.
Als je een andere sokkel van bijv. natuursteen wilt, kunnen we dat bespreken. Daar kunnen extra kosten aan verbonden zitten. Hetzelfde geldt voor een lijst.

In principe kan een lifecast op elk lichaamsdeel (zelfs je gebit), maar ik bied niet alles aan. Ik doe lifecasts op handen, voeten, buiken (en soms daarbij borsten) en in een enkele keer een bustes. Ik doe geen lifecasts op geslachtsdelen.

Ja en nee. Een lifecast kan uitgevoerd worden op een overledenen en ik heb ook wel eens lifecasts gedaan bij overleden baby’s. Maar bij elk verhaal en elke situatie wil ik op dat moment een keus maken of ik dat wil doen of niet. Bel mij gerust, leg me je verhaal voor en dan kunnen we de dingen bespreken. Er is heel veel mogelijk, maar niet alles kan of wil ik doen.